Szavatosság

Az auto-alkatresz-webaruhaz-hu szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 151/2003. (IX.22.) korm. rendeletben, a 49/2003. (VII:30.) GKM rendeletben és a 72/2005. (IV.21.) korm. rendeletben foglaltak az irányadóak.

- Kiszállítás és csomagolás előtt minden esetben ellenőrizzük a vásárolt termék sértetlenségét. Kérjük, hogy a küldemény átvételekor minden esetben ellenőrizze az áru sértetlenségét, mert a szállításból eredő sérülésekért a futárszolgálat tartozik felelősséggel és kártérítési kötelességgel. Átvételkori sérült termék esetén azonnal jegyzőkönyv felvétele szükséges a futárszolgálat felé történő kárigény bejelentéséhez.

- A szállításból eredő sérülésekért felelősséget nem tudunk vállalni.

- Mivel a termékek gyári OPEL autó alkatrészek, így a termékek visszavételére nincs lehetőség. Ez az alkatrész gyártó cég szabályzata, amire semmilyen ráhatásunk nincs, így egyedi elbírálásra és méltányosságra nincs lehetőségünk.

Minden egyéb estben a vevőnek jogában áll reklamálni, ha a termék hibás. Ilyen esetben kifogását jelezze vevőszolgálatunk felé. A szavatosság időtartama 6 azaz (hat) hónap.  Szavatossági igény esetén a vevő kérelmezheti a termék cseréjét, javítását, esetleg a vételár csökkentését. 

A szavatossági igény a nem rendeltetésszerű használatból eredő reklamáció, ill a leértékelt termékek esetében, nem érvényesíthető.